Vårtecken

image7

Ett säkert vårtecken =)....

Så typiskt svenskt...

Ett svenskt och ett japanskt företag bestämde sig för att utkämpa en årlig roddtävling med åttamannalag. Bägge manskapen tränade länge och när dagen för kapprodden kom var båda lagen i absolut toppform men japanerna vann med ett försprång på 1 km. Efter nederlaget var moralen i botten hos det svenska laget.

Högsta ledningen beslutade att man skulle vinna påföljande år och tillsatte en projektgrupp som skulle undersöka problemet. Projektgruppen upptäckte efter mycket analyserande att japanerna hade sju man till att ro och en man till att styra, medan det svenska laget hade en man till att ro och sju som styrde.

I denna krissituation visade ledningsgruppen prov på avsevärd handlingskraft. Man engagerade en konsultfirma som skulle undersöka strukturen i det svenska laget. Experterna kom efter flera månaders arbete fram till slutsatsen att det var för många som styrde och för få som rodde. Mot bakgrund av experternas rapport genomfördes omedelbart förändringar i lagstrukturen.

Nu hade man fyra styrmän, två överstestyrmän en styrledare och en roddare. Dessutom införde man ett poängsystem för att motivera roddaren. "Vi måste utvidga hans arbetsområde och ge honom mera ansvar".

Året därpå vann japanerna med ett försprång på 2 km. Det svenska bolaget avskedade roddaren med hänvisning till dålig arbetsprestation, men betalade dock ut en bonus till ledningen som uppskattning för det stora ansträngningar den lagt ned.

Konsultfirman utarbetade en ny analys, varav man drog slutsatsen att man hade valt rätt taktik och att motivationen också var god, och att det alltså måste vara materialet som behövde förbättras. Idag är det svenska bolaget i färd med att utveckla en ny båt.


Lyckligtvis är detta ingen sann berättelse...


Glada budskap från Richie


Gott folk, idag vill jag delge er en massa goda nyheter.

Herr Rubin anlände under måndagskvällen och med detta följer som sig bör två ganska händelserika veckor. Nu har jag än så länge inte haft möjlighet att deltaga i någon aktivitet p.g.a. jobb men bättring utlovas och under kommande dagar hoppas jag kunna styra upp ett samkväm eller två med min gamle vän.

Våren har äntligen kommit. Solen strålar och min biltermometer uppmätte under måndagen hela 16 grader och då är jag den sista att klaga. Och nu när större delen av veckan är tillryggalagd kan man ju konstatera att våren verkar ha kommit för att stanna. Nu blickar vi fram emot ljusare tider och innan ni hinner säga "She sells seashells on the seashore" fyra gånger i snabb följd är sommaren här.

Förra veckan krashade min externa hårddisk... 2:a gången inom loppet av ett år. All musik, alla serier, alla filmer... GONE IN THE RYMD. Men då, just när pistolpipan snuddade gomseglet , smaken av metall spred sig i munhålan och livet spelades upp i revy, fick jag kontakt med min käre kusin Nisse som trodde sig kunna "rädda" min gamla hårddisk. Sagt och gjort, killen fixade biffen och har mot alla odds lyckats få tillbaka allt som fanns på disken. En ny hårddisk av senaste modell är nu beställd för att historien inte ska upprepas igen. En plats är dessutom reserverad för min gamla trotjänare på "The Harddrive Cemetery" i Datorrådgivarnas lokaler.

Igår hittade jag "min" bil. En sökning på blocket och så stod den där på Audi i Göteborg. Utomordentligt fin med allt som önskas plus lite till. Ja helt enkelt perfekt. Jippi!,  tänkte jag och kontaktade säljaren och styrde upp en liten tvådagars roadtrip inklusive gratisövernattning på Clarion Odin Hotell i Gbg. Ringer tillbaka till Audi Gbg och ska precis säga att jag kommer och tittar på tisdag... men säljaren hinner före och karljäveln säger "- Bilen såldes för en timme sedan". Snacka om att känna sig blåst på konfekten. Men men, jag deppar inte ihop för det. Jag väntar gladeligen ett år tills nästa likvärdiga bil dyker upp för försäljning *ironi*. Jaja, en ny bil kommer det att bli inom kort i vilket fall som helst. Återkommer i ämnet vare sig ni vill höra mer om missären eller inte =).

Nu ska jag återgå till arbete... man måste ju göra skäl för sin lön... eller?!?!

"Handla inte mot andra som du skulle vilja att de handlade mot dig. Ni kanske inte har samma smak."
- George Bernard Shaw


Put Your Hands In The Air...And Give Me All Your Money!



Kamrater, ge mig pengar!

Min mor upptäckte redan vid tidig ålder att min "smak" var av en något lyxig karaktär och en uppväxt i en relativt välbärgad familj har knappast förändrat min syn på pengar utan snarare haft en motsatt effekt. Vill man ha något och har pengarna, så köp, har varit ett motto jag levt efter till punkt och pricka. Nu är dock läget sådant att jag vill ha "något" men har inte riktigt pengarna =(.

Inköpslistan lyder som följer (utan inbördes ordning);
Bil, 200.000-250.000
Sovrumstv, 20.000
Diverse: 20.000
Möbler, 40.000
Eventuellt ny lägenhet, typ 1.000.000, alternativt hus, typ 2.500.000

Allt som allt pratar vi en smärre summa om 1,5 - 2,7 miljoner beroende på omständigheterna.

Kamprad, Gates, Persson, Rausing... om ni eller någon annan tillhörande den lite högre sociteten av någon konstig anledning kikar förbi här... ge mig lite pengar. Detta är självfallet inget privilegie förbehållt ovan nämnda herrar utan alla är välkomna att donera. Nu har ni en otrolig möjlighet att göra ert livs godaste gärning och samtidigt göra en koreansk man utomordentligt glad. A once in a lifetime opportunity!!


"Pengar gör ingen lycklig, men jag gråter hellre i en Jaguar än i en buss"
- Okänd


Funderingar... HJÄLP!

...Om du kväver en smurf, vad får hans ansikte för färg?
....Vad gör du om du ser ett utrotningshotat djur som äter en utrotningshotad planta?
...Om en sköldpadda förlorar sitt skal ? är han då hemlös eller naken?
...Varför finns det inte kattmat med smak av möss?
...Varför krymper inte får när det regnar?
...Varför fastnar inte limmet på insidan av flaskan?
...Varför finns det ett "s" i ordet "läspa"?
...Varför trycker man hårdare på fjärrkontrollen när man så väl vet att batteriet är dött?
...Varför kallas en skulptur en byst om den slutar just ovanför den del utav kroppen den är uppkallad efter?
...Får fiskar kramp då de har ätit?
...Varför bär kamikazepiloter hjälm?
...Om du binder fast en smörad brödskiva på ryggen av en katt, och släpper dem från hög höjd? Vilken sida landar först?
...Behöver du en ljuddämpare då du ska döda en mimare?
...Varför finns det flytväst under flygplansstolarna, när det hade varit bättre med fallskärm?


Kamrater, detta är frågor jag ställt mig själv under en mycket lång period och jag känner att det är dags att gå vidare nu så därför behöver jag svar på dessa.


"Har det gått sönder en stol? Vilken otrolig dramatik!"
- Thommy Engstrand under den spännande Davis Cup finalen



Vem har stulit våren?

Var tog våren vägen? Efter förra veckans försmak på våren vill jag ju självfallet ha mer vår, ja till och med sommar... men vad får man... SNÖ!?!?!?! Folk har för bövelen blivit skjutna för mindre förseelser än att slänga ut en massa snö mitt i våren. "Han" som sitter däruppe och bestämmer måste ju vara helt från vettet. Och vid närmare eftertanke är det inte mycket han gjort särskilt bra, ta t.ex. att han placerat en sekretutsöndrande tingest ovanför munnen, och dessutom satt fanskapet uppochner så att allt rinner ut.

Nu, så här i skrivande stund tycks jag fått gehör från högre makter eftersom jag nu ser solen spegla sig i avgångshallens så vackert polerade golv. Samtidigt ringde det nyss i mobilen med följden att Kentas "Just Idag Är Jag Stark" strömmade ut genom "högtalaren" (förklaring: den där lilla, lilla högtalaren man brukar finna på baksidan av telefoner vars ljudkvalitét allt för ofta har en ganska "burkig" och "skränig" karaktär med en öronbedövande diskant).... Mmmmm... nu känns allt bra igen.



"Det är en kille som är väldigt stor, båda två"
- George Scott visar att boxning inte alls är skadligt... eller?

Carl Bild Bloggar

image6

http://carlbild.wordpress.com/

Kamrater... Ovan nämnda blogg kan betraktas som Sveriges, i dagsläget, mest omtalade blogg... strax efter Carl Bildts egna blogg förstås...

Lev väl....


"Söndagstidningen är bland de värsta saker som finns. Helg. Du vill slappa. "Nä men se här, här är tusen sidor information du inte hade någon aning om." Hur kan de berätta allt de vet för dig alla övriga dagar i veckan, och ändå lämna så här mycket över till söndag, när det absolut inte händer någonting?"
- Jerry Seinfeld


Trött kisse

image5

Trött kisse =).... lyssnar till namnet Tösen....

Allt och inget...


Ännu en helg har passerat och denna har till min stora sorg spenderats på jobbet. Nu ser jag dock ljuset i tunneln då jag har två lediga helger att se fram emot. Förutom jobb har jag hunnit plöja igenom några rullar bl.a. Beck - Gamen, Beck - Flickan I Jordkällaren, Inside Man, The Departed och Man On Fire... hmm... kan nog konstatera att den gångna helgen inte kan tillräknas mina mest produktiva arbetsdagar =). Har fortfarande några rullar kvar som ska tittas på under veckan.

Som den atlet man är så åkte jag igår (tisdag) iväg med Taxi-gänget å lirade lite innebandy för första gången på 2 år... vilket automatiskt innebär att detta var första gången på 2 år som jag utför någon fysisk aktivitet, (läs: tränar *lol*), över huvudtaget. Kroppen fick sig en chock för att uttrycka sig milt =). Höll dock ut under de 1,5 timmarna... även om jag spenderade största tiden gåeendes... så någon större teamplayer var man då inte... snarare en belastning... men kul var det iaf... och det är ju huvudsaken, har jag hört.

Veckan kommer fördrivas på jobbet mellan 15-24 vilket suger men då har jag ju grymt mycket tid för att blogga så om man ser på det hela ur det perspektivet är det ju toppen att jobba =). Har faktiskt kommit till insikt i att bloggen har blivit ett substitut för andra mycket mycket tråkigare sysslor här på jobbet... så till er alla bloggare..."Blogg more, work less". Till helgen ska jag eventuellt ner till mässan på Rosvalla men det är ingenting bestämt än så länge.

Vidare har undertecknad för hoppningsvis hittat sin bil *jippi* som under kommande helg kommer stå parkerad på Audi i Nyköpingsförorten Stockholm, så jag ska försöka pallra mig upp till huvudstaden under helgen.

Och till sista mina vänner... VÅREN ÄR ÄNTLIGEN HÄR !!!!!!!!!!! Richie likes springtime =)...

Nu är det dags å kila... hör av mej när jag har mer onödig men ack så relevant information som jag vill delge min omgivning =)

PUSS


"Har du någonsin gått in i ett rum och totalt glömt varför du gick dit? Det är så en hund tillbringar hela sitt liv."
- Sue Murphy


Lagligt?

image4

Denna skylt finns att beskåda i en ICA-butik i Södertälje... men är det lagligt att skriva så här?

"Om du vill lära känna vägen framför dig, fråga dem som går åt andra hållet"
- Kinesiskt Ordspråk

Sommarminnen =)

En fin sommardag i Augusti -06 befann jag mig i centrala Linköping på väg mot en kund. Praktiken på SF hade precis börjat och jag satt i min lilla bil i lugnan ro och filosoferade över livet så plötsligt... PAAANNNGGG.... sa det och jag tänke; "Va fan?!? Har jag kört på någon?!?... ja, jag måste fan ha kört på något... en trottoarkant kanske?!"... så jag stannade vid vägkanten och klev ut ur bilen och såg folk komma springandes mot platsen. På gräskanten alldeles intill trottoaren satt en hund och medföljande hundvakt. När jag sedan tittade på min bil såg den ut så här:

image2

Och så här....

image3

"Hundvakten" berättade snabbt att hunden hade smitit ut från en närliggande trädgård och sprungit rätt ut i gatan.... men där tog det stopp... för där kom jag åkandes. Hundfan sprang alltså rakt in i sidan på min stackars lilla bil =(. Att döma av storleken på bucklan kan man ju ganska snabbt konstatera att hunden i fråga inte är en liten chihuahua eller någon annan liknande ras som lätt kan förväxlas med nedersta delen på en golvmopp utan här pratar vi STOOR hund. Ni kanske blir förvånadade när jag säger att det ändå var en 7 månaders valp som orsakat skada.... men det var en Gran Danois valp =). Hunden fördes snabbt rätt över gatan där det mycket passande låg en veterinärstation och där konstaterade man att stackaren hade lite ont i ena tassen... men förutom det var han i toppform. När jag ringde drygt en vecka senare så mådde till och med tassen finfint. Så hunden klarade sig och jag klarade mig undan med en lättare hjärtattack. Vad kan man då dra för slutsatser av detta??
... Jo... Bilar är hårda... men en Grand Danois är hårdare.


"Jag körde på en karl, han erkände att felet var hans, för han hade blivit överkörd förut"
- Urdrag ur en skadeanmälan

Richie is back

Nu så mina vänner är jag åter i min lilla holk på Sakavasta Airport (läs "dårhuset").

Vill börja med att gratulera alla honor i efterskott på Internationella Kvinnodagen.... har hört att man tydligen ska säga grattis till vederbörande på deras alldeles egna dag.

Igår var jag i El Stockholmo hos Philips på intervju. Kändes som det gick ganska bra faktiskt... arbetet verkar vara väldigt likt det jag sysslade med på SF... å det jag gjorde där var ju roligt. Den enda nackdelen är att det blir fler hotellnätter eftersom distrikten är extremt stora...men men...hotellfrukost e ju aldrig fel. Har inte allt för höga förhoppningar men vi får se vad dom har att säga under nästa vecka. Dom hade för övrigt ett grymt fräscht HQ i Kista Entré. I ett tappert försök att dölja tapeterna så var väggarna vackert prydda av diverse elektronik av det modernaste slaget... måste säga att dock lyckades väldigt bra.

Svängde också förbi PcCity för att kolla om dom hade någon fräsch LCD-skärm till ett vettigt pris vilket dom tyvärr inte hade men jag kom ut därifrån med ett packe DVD-skivor och en ny mus... till datorn =). 

Har bestämt mig för att införskaffa ett nytt fortskaffningsmedel... typ Audi A4. Jag lider ju dock av en yrkesskada som gör att alla bilar som är äldre än 2 år eller har rullat längre än 3000 mil känns som en stenåldersbil som skulle passa in i en tecknad rulle med Fred Flintstone i huvudrollen. Till saken hör ju också att jag är ju smått kräsen av mig och vilken A4:a som helst går inte för sig utan det ska vara rätt utrustning, rätt motor och rätt färg. Om man sedan lägger in variablar som ålder och miltal så förstår ni ju själva att jag ALDRIG kommer hitta "min" bil ... och om jag mot alla odds gör det lär det bli en ganska kostsam historia. Så om ni ser en person stå på torget med en skylt som lyder: "23-åring av koreansk modell utför skamliga gärningar mot mindre betalning" eller "Korean säljes till högstbjudande" så vet ni att det bara är lilla jag som ska finansiera min bil =).

I helgen är det jobb som gäller... ska också försöka plöja igenom några rullar som jag lånat. I övrigt blir det lugna gatan vilket innebär mer tid för blogg.

Nu ska jag gå och köpa mig en gammal brödbit nere i kiosken.... Tack och hej!

"Om man går fort och ler mycket, så ser ingen att men e ful"
- Lasse Åberg

Det är mycket nu...

Då har jag snart lagt ännu en dag i Avis-himlen (läs helvetet) bakom mig och jag känner att det börjar bli dags att anlägga en liten brasa där Aviskläder och lite andra lösa föremål som lätt förknippas med biluthyrningsbranschen ska få omvandlas till aska... pyroman-djävulen i mig lever fortfarande. Trodde faktiskt det skulle kännas lättare att gå tillbaka till Avis efter skolan när jag visste att jag bara skulle vara kvar där till hösten... som längst. Hoppas innerligt att jag kan börja på SF tidigare än beräknat... men men... jag lämnar över mitt öde i SF's försäljningschefs händer å hoppas på det bästa. Ett litet ljus i mörkret är dock att vår chef har slutat och ska försöka sig på att köra nästa företag i botten och göra livet surt för några andra ovetandes stackars trälar.


I övrigt är det full fart. Jobbar så jag håller på å DÖÖÖÖR ...kamratförening "Vi som är utbrända"... HERE I COME.... och mer ska det bli. Har alldeles nyss tackat nej till en tjänst som konferenssäljare på Blommenhof Hotell så nu behöver jag bara fokusera på två jobb... kanske tre (se nedan). Det hade nog varit jätteroligt och gänget som jobbar där verkar vara kanon men... mnja... det föll på lönen. HRF är väl inte direkt välkända för att göra folk till miljonärer om ni förstår vad jag menar.
Ska till Kista på anställningsintervju hos Philips imorn så får vi se vad dom har för kul att erbjuda. Tjänsten är på Philips Hushåll och Personvård så som introduktion blir det väl till att göra hemmatester av hårborttagningsvax ála "Vad kvinnor vill ha". Återkommer på fredag om hur det gick....... med intervjun alltså... inte benvaxningen...*my secret*


"Att prata om genomsnitt är j*vligt farligt. Om du stoppar in huvudet i ugnen och benen i frysen borde du ha en ganska behaglig genomsnittstemperatur... men chansen är stor att du dör"
- Lasse Elfström


Första inlägg

Jaha... då var man igång med en blogg igen och jag lovar att jag ska uppdatera den här lite oftare än den förra. Föregående bloggen kvalificerade sig nog inte riktigt som en blogg utan... en otroligt kort årskrönika skulle jag nog snarare vilja kalla den. Hur som helst är jag igång igen och jag önskar mig själv all lycka att i framtiden få till en lite mer serious blogging =)


- "Statistiken om mental hälsa säger att en person av tio lider av någon sorts mental sjukdom. Tänk då på nio av dina vänner. Om de är helt okej, så kan det vara du!" 
-Rita Mae Brown

RSS 2.0